Daar loop je mee weg!

Nagelreparatie met Pedique-gel

Je hoeft je niet meer te schamen voor je nagels. Deze gel kan bij medische indicaties zoals mycose(kalk)- en psoriasisnagel worden toegepast. Deze nagelgel is zowel voor mannen als vrouwen. Geschikt voor verfraaien, verlengen. Je kunt er zelfs nagellak op aanbrengen. 

Wellness voetbehandeling 

Je voeten dragen je dagelijks en toch besteden we te weinig aandacht aan ze. Een Wellness voetbehandeling is niet alleen goed voor je voeten maar tegelijk een heerlijke verwennerij voor je voeten! En dat je voeten er beter uitzien na de behandeling is een feit! Je krijgt een Hot Towel - Voetpeeling - Voet-en onderbeenmassage - voetenmasker

Likdoorn 

Een likdoorn (in de volksmond een eksteroog) ontstaat door eelt op een klein gebied op de huid door overmatige druk die van buiten ontstaat(schoenen). Een likdoorn kan op den duur kleiner worden met behandelingen door een pedicure en zelfs verdwijnen mits de oorzaak wordt opgeheven. Soms kan een op maat gemaakte siliconen orthese een uitkomst bieden.

Ingroeiende nagel 

Een nagel waarbij de nagelrand of een nagelpunt de huid binnendringt geeft pijnklachten en hierdoor kan zelfs een ontsteking ontstaan. Wacht niet te lang met een bezoek aan de pedicure bij de eerste symptomen van een ingroeiende nagel. Dit om pijnlijke ontstekingen te voorkomen.

 Kloven 

Een huidklacht die als gevolg van drukbelasting in combinatie met eelt en droge huid optreedt. Hierdoor kan de huid "openbarsten". Om kloven te genezen met het eelt worden verwijderd. In combinatie met een vettende crème is genezing goed mogelijk.

Schimmelnagel 

In de volksmond ook wel een kalknagel genoemd. De nagel ziet er verkleurd (geelbruine strepen), dof en brokkelig uit. Het advies is om ook met de huisarts te overleggen, deze stelt vast of het een schimmel is. De behandeling is langdurig en soms niet mogelijk. Behandeling bij de pedicure is het fraisen van de nagelplaat zodat de schimmelsporen verminderen, eventueel aangevuld met een mycose-middel in de vorm van crème, nagelstift, druppels of spray.

Voetzorg en Oncologie 

Mensen die behandeld worden met chemotherapie kunnen (soms) ernstige problemen krijgen met huid en nagels. Ook kan er neuropathie (zenuwschade) ontstaan. In verband met risico's op complicaties mag na toestemming van de behandelend arts een behandeling worden gedaan.